<< Tagasi

Marimetsa Kapp alustas Paliveres

Soojal suvepäeval, aeg-ajalt pilve tagant piiluva päikese all, peeti Fixus Marimetsa Kapp 2021 esimese osavõistlusena Palivere XV Rattamaraton. Pikajalamäel asunud stardi- ja finišipaigas valitses mõnus õhkkond: nii publik kui sõitjad ootasid põnevusega sarja avaetapi starte, ühed sooviga oma lemmikutele kaasa elada, teised eesmärgiga ettevalmistusperioodil kogutud kilomeetrid tulemuseks vormida.

Korraldajad olid ettevalmistanud tehniliselt nõudlikud ja rohkelt sportlikku pinget pakkuvad rajad. Neile, kes läksid distantsi lihtsalt läbima, pakkus trass kindlasti ka rohkelt silmailu, esiotsa sõitjatel oli kauneid loodusvaateid tõenäoliselt vähem aega nautida.

Meeste 40 kilomeetrise pika põhisõidu võitis tippsõitjate hulka kuuluv Gert Jõeäär (Veloplus) ajaga 1:42.09. Väikese kuid kindla vahega tegid tema selja taga omavahelised sotid selgeks Josten Vaidem (Fixus) 1:42.10 ja Peeter Tarvis (KoMo) 1:42.12. Võitja kommentaar – “Näha oli, et oli vaeva nähtud ja paremad palad välja otsitud!”

Sarnaselt eelmise aastaga naiste pikal põhisõidul võidu võtnud Maris Lillep (RedBike) tunnistas, et selle hooaja rada oli pisut raskem, aga ometi igati nauditav. Lillep kiitis ka kaasaelajaid ning tõdes, et võidu nimel tuli kõvasti vaeva näha ja et konkurendid olid tublid. Marisel kulus põhidistantsi läbimiseks 2:03.22. Merike Meriküla (Raplamaa Rattaklubi KoMo) oli ajaga 2.14.52 teine ning  Leila Malva (CC Rota Mobilis) oli ajaga 2:20.53 kolmas.

Lühemal põhidistantsil, millel pikkust 18,5 kilomeetrit, andsid tooni noorsõitjad. Meeste konkurentsis võitis avaetapi Henri Arjus M16 (CFC) ajaga 46.57, teisena lõpetas Herlen Kajo M14 (Kuusalu rattaklubi) 47.03 ja kolmandana Hugo Hendrik Orav M14 (Porter Racing) ajaga 47.54.

Naiste konkurentsis jäi teistele püüdmatuks Kristiina Kõll-Grünberg N40 (Porter Racing) 52.42ga. Teise koha naiste arvstuse võitis Zlata Bronishevskaja N16 (KJK) 53.34ga ning kolmandaks tuli Iren Irbe N40 53.57ga.

Võistluspäeva avanud lastesõitudes tulid kõigepealt rajale 2 km distantsi sõitjad. Sellel võistlusmaal osutus kiireimaks Maikel Magnus Välja (Aruküla SK). Talle järgnesid Kevin Kertsmann (CFC) ja Kevin Teeäär (NRK). Kiireim tüdruk Kertu Mitt (Pärnu Kalev) lõpetas sõidu poiste järel neljandana.

Nooremad ratturid läbisi 1 km distantsi. Siin võttis võidu Carl Christer Irbe (Nõmme Rattaklubi). Talle järgnesid Georg Klaos ja Romet Semjonov (Viljandi Rattaklubi). Kiireim tüdruk oli Liisbet Hüdsi.

Lastesõidud lõpetas alati meeleolukas tillusõit, kus kõik olid võitjad ning andsid publiku ja emmede-isside toel endast parima.

Parim naiskond oli RedBike Naised ja meeskondadest osutus edukaimaks RedBike I.

Rohkelt põnevaid lõpuheitluseid jagus igale distantsile tillude sõidust täiskasvanuteni välja. Kokkuvõtte kujunes võistluspäev igati meeleolukaks. Nii võistlejad kui kohale tulnud pealtvaatajad jäid sportliku nädalavahetusega rahule.

Järgmisena suundub võistluskarusell saartele. Esimese saarena võetakse ette Vormsi, kus 7. augustil leiab aset Paf Vormsi IX Rattamaraton.