<< Tagasi

Fixus Marimetsa Kapp 2020 viimasel etapil Paralepas võidutsesid Gert Kivistik ja Maris Lillep

Vihmahooge trotsides peeti 4. oktoobril Paralepa VIII Rattamaraton, mis oli ühtlasi Fixus Marimatsa Kapp 2020 viimane osavõistlus.

Pikal põhisõidul pakkus 38 km distantsi finiš tõeliselt põneva lõpplahenduse kui lõpujoonel olid Gert Kivistiku ja Gert Jõeääre (Veloplus) rattad praktiliselt kõrvuti. Lõpuprotokoll näitas Gert Kivistiku nappi paremust. Võitja läbis võistlusmaa 1:25.04ga, Jõeäär sai sama ajaga teise koha. Kolmas oli mõningase vahega Henrik Kivilo (RedBike-Wilo), saades protokolli aja 1:26.47.

Naiste pikal distantsil oli võidukas Maris Lillep (RedBike-Wilo), kes jõudis finišisse ajaga 1:40.52. Teisena lõpetas 1:45.01ga Birgit Tito, kolmas oli 1:45.48ga Kadri Kangur.

Lühemal, 18 km distantsil võttis meeste seas 42.04ga võidu M16 vanuseklassi noormees Virgo Mitt (Pärnu Kalev), teine oli 42.11ga M14 vanuseklassis võistlev Riko Tammepuu (ProShop Team), kolmandana tuli üle lõpujoone M16 vanuseklassis pedaaliv Hendri Kask, saades ajaks 44.29.

Naiste samal võistlusmaal tegid samuti ilma noored. Võidu võttis 48.51ga N16 vanuseklassi kuuluv Zlata Bronishevskaja (Maardu Kalevi Jalgrattakool), teine oli 49.49ga naiste klassi kuuluv Liina Kasela, kolmandana finišeerus N40 vanuseklassi võitja Annika Tuul, kellele märgiti lõpuprotokolli ajaks 49.55.

Lastesõitude 2 km distantsi võitis poiste arvestuses 5.04ga Kevin Teeäär (Nõmme Rattaklubi), sama aja said lõpuprotokolli kirja ka teisena ja kolmandana lõpetanud Steven Sumberg ja Hardy Grünberg (Porter Racing).

Tüdrukute samal distantsil jäi konkurentidele püüdmatuks Lisette Linnas (Porter Racing), saades lõppajaks 5.16. Teisel kohal lõpetas 5.21ga Kertu Mitt (Pärnu Kalev), kolmas oli 5.59ga Melissa Kivi (Hawaii Express Kuressaare).

Nooremate poiste 1 km võistlusel maitses võidurõõmu Uku Übner (Nõmme Rattaklubi) ajaga 2.59. Teine oli kolme minutiga raja läbinud Mairold Kivi (Hawaii Express Kuressaare) ning kolmas 3.13ga lõpujoone ületanud Carl Christer Irbe (Nõmme Rattaklubi).

Tüdrukute lühemal maal võidutses 3.21ga Mia Elisabeth Sild, talle järgnesid Susanna Hinnov ja Anni Adele Ots, ajad vastavalt 3.53 ja 4.12.

Lastesõitudele pani punkti alati meeleolukas ja tore tillusõit, kus kõik kandsid numbrit üks ja olid juba ainuüksi lõpetamise tõttu võitjad.

Naiskondadest võidutses Paralepas RedBike Team Naised, parim võistkond meeste konkurentsis oli Hawaii Express.

Nagu ülal mainitud, oli Paralepa VIII Rattamaratoni näol tegemist sarja viimase, viienda etapiga, mistõttu hõigati autasustamisel välja ka sarja koondtulemused.

Pikal distantsil võttis meestest sarja esikoha Kaspar Neemesto (ProShop Team), kogudes 1977p. Teine oli 1957p kogunud klubikaaslane Kristo Sepp (ProShop Team) ning kolmas 1937p kokku saanud Mihkel Einblau (RedBike-Wilo). M40 vanuseklassi võidu võttis Meelis Pilv (RedBike Team), kogudes 1922 punkti, M50 vanuseklassi parim oli 1953 punktiga Virgo Karu.

Naiste pika distantsi võitis hooaja peale 1771p kogunud Maris Lillep (RedBike-Wilo), teine oli 1621p kokku saanud Kädi Raadla (JK Paralepa) ning kolmas Katrin Oolmets (RedBike-Wilo), kelle summaks märgiti 1566p. Parimate Läänemaa esindajate karikad põhidistantsil võitsid Kädi Raadla ja Taavi Lehemaa.

Lühikesel distantsil selgitati hooaja parimad välja samuti mitmes vanuseklassis. Toome siinkohal välja iga vanuseklassi võitjad.

N12 vanuseklassis võttis 1111 punktiga sarja üldvõidu Loore Lemloch, N16 vanuseklassis kogus võitja Zlata Bronishevskaja 1148p, naistest oli 1479 punktiga parim Helen Alliksoo. Veteranide N40 vanuseklassis kogus võitja Annika Tuul 1491p.

M12 vanuseklassi võit läks 1144p kogunud Herlen Kajole (Kuusalu Rattaklubi), M14 vanuseklassis tuli sarja üldvõitjaks 1188p kogunud Riko Tammepuu, M16 vanusegrupis võidutses 1174 punktiga Hendri Kask.

Parim naiskond oli hooaja arvestuses 6078p kogunud RedBike Team Naised. Meeste konkurentsis oli parim võistkond 7321p kogunud Pro Shop Team, teisele kohale platseerus 7265 punktiga RedBike Team I, kolmanda koha sai 7124 punktiga Hawaii Express Kuressaare.

Selleks aastaks pandi Paralepas sarjale punkt. Oli väga tore ja põnev hooaeg. Korraldajaklubi JK Paralepa tänab kõiki sarjast osavõtnud rattureid ja toetajaid ning soovib kõigile sportlikku sügist!

Tulemused ja info veebilehel http://marimetsakapp.ee/tulemused/?aasta=2020  ;

http://marimetsakapp.ee/galerii/2020/

Pildid Kadi Saviir