<< Tagasi

Haapsalu XV triatlon

Haapsalu XV Triatloni võitsid Timmo Jeret ja Liisu Mitt

Pühapäeval Vasikaholmi rannas peetud Haapsalu XV Triatloni stardis puhunud tuul pani merepinna lainetama, kuid pilvitus taevas särav päike jäi peale ning aitas korraldajate rõõmuks kujundada igati ilusa suvepäeva, mis loodetavasti kajastus positiivselt ka võistlustulemustes.

Triatlonidistants koosnes 350 m ujumisest, 23 km rattasõidust ning 4,5 km pikkusest joooksuotsast.

Meeste põhidistantsil väljus tiitlikaitsja Timmo Jeret (Frodo) veest kuuendana, kuid kaotus ujumise liidrile Rihard Viherpuule ei olnud suur ning oma trumpalal, rattasõidus, pani Jeret oma paremuse konkurentide ees maksma ning võis jooksudistantsile minna juba uhkes üksinduses. Lõpujoon alistus viiendat aastat järjest triumfeerinud triatleedile ajaga 51 minutit ja 50 sekundit. Viis minutit ja kakskümmend kolm sekundit  hiljem saabus finišisse Harvis Mill, saades lõppajaks 57.13, kolmas oli 57.31ga Kristjan Silvet (NJOM.EE). Korraldajaklubi rõõmuks oli Taavi Lehemaa (JK Paralepa) 59.20ga kuues.

Naiste seas ei leidunud sellel korral vastast Liisu Mittile. Pärnu Sõudeklubi sportlane kattis distantsi 1:05.32ga. Mittile järgnesid 1:09.26ga Kaisa Poller (21CC Triatloniklubi) ja Brita Rannamets (Ujumise Spordiklubi), kelle ajaks fikseeriti 1:11.41.

Võistkonnavõistluses võttis võidu meeskond Tugevad, koosseisus Ilmar Volmer, Mikk Bauer ja Raul Paju. Teine oli Risti Rüütlid & “Must Hobune”, koosseisus Indrek Reinbach, Meelis Võsu ja ankrumehena Lauri Tanner. Kolmandale kohale platseerus võistkond Ükskõik ehk õde-venda Dagmar Samon ja Sander Piik.

Võistluspäeva avanud lastetriatlonil läbiti 75 meetrit ujudes, 1,7 kilomeetrit jalgratta seljas, millele järgnes 400 m jooksudistants.

Poiste arvestuse võidutses 7 minuti ja 28 sekundiga Tau Sebastian Mölder (21CC Triatloniklubi), teine oli 7.43ga Mattias Allika (Ujumise Spordiklubi) ja kolmas 8.17ga Sefran Sooveer.

Tüdrukute seas oli 7.35ga kiireim Karola Viinapuu, teisena tuli üle lõpujoone Krisselin Undrest (Vinni VAK), saades ajaks 7.55, kolmas oli 8.30ga Simona Ladva (Haapsalu Kergejõustikuklubi).

Lastetriatlonil osales kokku 17 noort sportlast, põhidistantsil oli startijaid 91, nende seas ka viie võistkonna esindajad.

Kokkuvõttes möödus 15. triatlon igati meeleolukalt. Rõõmu tegi rohke osalejaskond ja tuliselt kaasa elanud pealtvaatajad, kes üheskoos kujundasid jalgrattaklubi Paralepa korraldatud võistlusest igati ilusa ja emotsionaalse mõõduvõtu. Järgmisel aastal ootavad korraldajad ka kõiki raja kõrval viibinuid starti –  igaüks on sõltumata oma sportlikust tasemest pikisilmi oodatud!

Margus Luik

 

Tulemusi näeb veebis

http://www.championchip.ee/results/1382

http://paralepa.ee/haapsalutriatlon

Triatloni piltide galerii

Pildid Kadi Saviir