<< Tagasi

Haapsalu XIV triatlon

Haapsalu XIV triatloni võitsid Timmo Jeret ja Kärt Praks

Laupäeval, 21. juulil peeti Vasikaholmi rannas ilusa suveilma saatel 14. Haapsalu triatlon. Alustuseks ujuti 350 meetrit, sellele järgnes 23 kilomeetrit rattasõitu ning katsumuse lõpetas 4,5 km pikkune jooksuots. Meeste konkurentsis võidutses JK Paralepa korraldataval mõõduvõtul Frodo klubi esindav Timmo Jeret, kel kulus distantsi läbimiseks 52 minutit ja 42 sekundit. Jeret noppis alavõidud nii oma trumpalal rattasõidus kui ka jooksudistantsil. Poolpika triatloni valitsev Eesti meister võidutses Haapsalus juba neljandat aastat järjest. Teisena tuli üle finišijoone Team Lohilo triatleet Kristjan Silvet (57.26), poodiumi lõpetas Harvis Mill (58.21). Läänlastest näitasid kiireimat minekut neljandana lõpetanud JK Paralepa esindaja Taavi Lehemaa (1:02.05) ja kuuendaks platseerunud Treeningpartner/Läänemaa KJK mees Lauri Luik (1:04.58).

Naiste konkurentsis jäi teistele püüdmatuks TRISMILEi esindaja Kärt Praks (1:07.31). Talle järgnesid Kaisa Poller 21CC Triatloniklubist (1:09.59) ja N40 vanusegrupi parim Livian Laaneots (1:13.44). Parim naine läänlastest oli Meeli Laos (1:17.07).

Võistkondadest oli kiireim Team Power-i trio koosseisus Alver Järv, Mikk Bauer ja Argo Jõesoo (56.04), teine oli Trihärds-i võistkond, keda esindasid Ralf Marcus Laiva, Egerd Enok ja Raul Paju (59.05) ning kolmas Ketspeetrid, koosseisus Sven Vene, Kalevi Jeret, Janar Jermakov (1:00.55).

Lastetriatlonil, mis koosnes 75-meetrisest ujumisdistantsist, 1,7 kilomeetrisest rattaringist ning 400- meetrisest jooksuotsast, võitis tütarlaste arvestuses esikoha Helena Maddison Ujumise Spordiklubist (7.42), teise koha saavutas Mia Mirtel Valk (8.21), kolmas oli Karola Viinapuu (8.27).

Poiste seas võttis kindla võidu Viimsi Veeklubi kasvandik Patrik Tobias Pindma (7.03), teine oli KOMO klubi eest võistlev Aaron Parker Järveoja (8.02) ja kolmas 21CC Triatloniklubi värve kaitsnud Sten-Erik Paeren (8.05).

Lastetriatlonil osales kokku 16 noort vaprat triatleeti, põhidistantsil ületas lõpujoone 51 võistlejat ja lisaks veel kuus võistkonda.

Tore oli tõdeda, et lisaks välisvõistlejatele oli publiku rõõmuks kohal ka rohkelt kohalikke rahvasportlaseid. Haapsalu triatloni distants on kõigile sportlikele inimestele jõukohane läbida. Kuna tegemist on rahvatriatloniga, siis on tähtis eelkõige osavõtt ja nauding, mis saadakse kehalisest pingutusest. Järgmisel aastal toimub see tore spordipidu loodetavasti taas ja JK Paralepa  ootab kõiki jälle starti. Just praegu on paras aeg 15. Haapsalu triatloni stardiks vormi koguma hakata!

Margus Luik

Tulemusi näeb veebis

http://www.championchip.ee/results/1382

http://paralepa.ee/haapsalutriatlon

Triatloni piltide galerii