<< Tagasi

Fixus Marimetsa Kapp teine etapp tõi sõitjad starti Märjamaa VIII Rattamaratonile

Marimetsa Kapp 2018 teine osavõistlus peeti Järta terviseradadel Märjamaa VIII Rattamaratoni näol. Ilm soosis sõitjaid igati, poetades päikesepaiste ja kerge pilvevaiba vahelt vaid mõned tilgad vihma.

Pikal põhidistantsil jäi teistele püüdmatuks Silver Schultz (AT Sport), kes läbis 43 km 1:31.43ga. Esimesel etapil Ruilas Schultzi edestanud Raido Saar pidi rattaprobleemide tõttu teise ringi alguses sõidu pooleli jätma ja nii saavutas 1:34.26ga teise koha Hendrik Kivilo (AC Racing), kolmas oli M40 vanusegrupi võitja Meelis Pilv (RedBike Team), kes sai ajaks 1:34.50.

Naiste konkurentsis ei olnud seekord vastast Maris Lillepile (RedBike), kes sai lõpuajaks 1:49.21. Teise koha võitles välja korraldajaklubi JK Paralepa sõitja Kädi Raadla, kelle lõpuajaks märgiti 1:52.32, kolmandana mahtus 2:02.58ga poodiumile Inge Soopalu (BBTools).

Lühikesel põhidistantsil domineerisid M14 vanuseklassi poisid, võttes kaksikvõidu. Johann Mattias Puuorg (Porter Racing) kasutas ära oma võimaluse ja möödus rajal tehniliste probleemidega maadelnud suurfavoriidist Matvei Tarassovist, saades lõppajaks 47.04. Teisena ületas 47.32ga lõpujoone Hendri Kask, kolmandaks platseerus 48.40ga M16 vanuseklassi võitja Markus Välja (Nõmme Rattaklubi).

Nagu eelmisel aastal, võitis naiste arvestuse lühikesel põhidistantsil ka seekord Darola Kruusik (MyBody.ee). Neli päeva järjest võistelnud, päev varem veel Narva Energiajooksul startinud Kruusik kurtis väsimust ja otsustas etapil osalemise kasuks viimasel minutil. Vaatamata väsimusele, nautis 18,5 km 51.31ga läbinud naiste kiireim võidusõitu täiel rinnal. Kuigi võitja lemmikmaastikuks on kruusakattega teed, sobisid tänased olud tema sõnul samuti igati hästi. Teise koha hõivas 55 minutiga N16 vanusegrupi kiireim Hanna Heinsaar (NRK), 55.32ga oli kolmas N40 vanuseklassi võitja Helina Puuorg (Porter Racing).

Lastesõidu 1 km distantsil oli poiste arvestuses võidukas raja 3.02ga läbinud Oskar Lemloch, teine koht kuulus 3.36ga Kevin Kertsmanile, kolmas oli 3.41ga Maikel Magnus Välja. Tüdrukutest oli kiireim distantsi 3.10ga läbinud Kertu Mitt (JSK Rave), teisena tuhises üle finišijoone Melissa Kivi (AC Racing), saades ajaks 3.57, kolmanda koha hõivas 4.30ga Meribel Lauk.

Pisut vanemate noorratturite 2 km distantsil sai poiste seas võidu Sebastian Suppi. Nõmme Rattaklubi kasvandik sai ajaks 4.54. Teisel kohal lõpetas täpselt viie minutiga Markus Aleksander Saar (Kuusalu Rattaklubi), kolmas oli 5.11ga Oskar Robert Tagel (Nõmme Rattaklubi). Tüdrukute parim oli 5.11ga sõidu läbinud Loore Lemloch, talle järgnesid 5.34ga Mirt Ärm (Porter Racing) ja 6.32ga Roosmarii Pesor (KoMo).

Traditsiooniliselt toimus ka tillusõit, kus kõik kandsid numbrit üks ja olid võitjad!

Järgmisena kohtutakse taas 30. juunil, mil kavas E-Piim Kullamaa XV Rattamaraton.