<< Tagasi

Pühapäeval sõidetakse Matsalu rattamaratoni

Juba eesoleval pühapäeval, 10. septembril toimub Fixus Sport Marimetsa Kapp kuues etapp, milleks on Matsalu X Rattamaraton.

Taaskord on kavas kaks põhidistantsi, pikk ja lühike, ja loomulikult ka lastesõidud. Pika põhidistantsi pikkuseks on 44 km, lühema põhisõidu distants 20 km ja lastesõidud vastavalt vanusele 2 km, 1 km ja 200 m.

Start ja finiš on Kirblas. Alates kell 10-st alustatakse stardimaterjali väljastamist ja viimaste registreerimist.

Päeva esimesed staarid selguvad lastesõitudel. Kell 10.45 on laste proovisõit. Kell 11 alustab esimene sõit. Alustatakse vanematest lastest.

Põhidistantsi 44 km pikkusele sõidule antakse start täpselt keskpäeval. Lühem põhidistants, 20km pikkune sõit, järgneb neile veerand tundi hiljem ehk 12.15.

Sõidu maastik on taaskord väga mitmekesine. Läbitakse kruusateid, sõidetakse loodusliku jõeluha serval, paepealsel karjamaal, vanadel teekohtadel, põldudel, metsaradadel ja ka asfaltkattega kergliiklusteel.

Rajameistrite sõnul on lühem põhidistants jõukohane enamikele harrastajatele. Mõlema põhidistantsi start kulgeb mäest alla. Pikemal distantsil ootab ees aga rohkem raskusi. Näiteks läbitakse Matsalu märgala, mille sõidetavus sõltub sademetest. Vihmasadu muudab raja kahtlemata raskemaks.

Tingimata ei pea võistleja võidu peal väljas olema, sest nagu ka rajameistrid on omalt poolt lisanud: “Nautige Matsalu loodust ja kauneid kõrgeid vaateid kaugusesse!”

Fixus Sport Marimetsa Kapp ja Paralepa JK ootavad.

Lisainfo: Jaan Saviir (jaan@hts.ee / 502 6247), Janar Sõber (janar.sober@mail.ee / 5567 4748)