<< Tagasi

Silver Schultz võitis taas Palivere XII Rattamaratoni

Silver Schultz jätkas etapivõitudega ning samuti kordas ajalugu võites Palivere Rattamaratoni teist aastat järjest. See aasta seda aga “60+” distantsil.

25.juunil Palivere XII Rattamaratonil, mis on arvatavasti kõige raskem etapp Fixus Sport Marimetsa Kapil, osales kokku 597 ratturit. Võistluse “60+” distantsil pikkusega 56km oli 147 finišeerijat, pika põhidistantsi 31km pikkusel rajal 163 lõpetajat ning lühikese, 15km pikkuse distantsi finishijoone ületas 197 võistlejat. Lastesõitudel osales kokku 90 noorukit.

“60+” ehk 56km pikkuse distantsi võitis Silver Schultz (AT Sport Mobile.ee) ajaga 2:13:27, edestades teist kohta kaheksa sekundiga. Teise koha saavutas Margus Sirvel (RR Siplased), olles ühtlasi M40 vanuseklassi esimene, ja III kohale tuli Tarmo Neemela (Team Amps), olles ühtlasi M40 vanuseklassi teine.

Esimene naine “60+” distantsil oli Liina Märtin (Costa Bicilleta) ajaga 2:47:05 ning talle järgnesid teise naisena Rita Toome Pajusti (RR Siplased) ning kolmandana Anneliis Puu (Sportlove).

Pika põhidistantsi 31km pikkuse raja finishijoone ületas esimesena Meelis Rebane (AT Sport Mobile.ee), ajaga 1:13:52, olles ühtlasi ka M40 esimene. Teiseks tuli Henrik Kivilo (AC Racing), kaotades võitjale veidi üle minuti.  Kolmandaks tuli taaskord M40 esindaja, ehk siis M40 teine koht, Rivo Pajuri.

Naistest oli pikal distantsil parim Merilin Metsalu (Adduco kolimisteenused) ajaga 1:26:39. Viis minutit hiljem järgnes talle Marianne Palusoo (Saksa Automaatika ProTeam) ning kolmanda positsiooni hõivas Kädi Raadla (SK Sula).

Lühikese põhisõidu ehk 15km raja esimene oli M16 vanuseklassi esindaja Robert Johanson (CFC spordiklubi) ajaga 00:38:25, kes võitis ka eelmise etapi lühikese sõidu. Talle järgnesid paari sajandikuliste vahedega Romet Pajur (CFC spordiklubi), kes ühtlasi M14 vanuseklassi esimene ja Matvei Tarassov (Nõmme Rattaklubi), olles ühtlasi M16 teine.

Peagi järgnesid naised eesotsas N16 vanuseklassi esindaja Annabrit Prantsiga (KJK), kelle ajaks oli 00:43:27. Teiseks naiseks tuli napilt 3 sekundilise edumaaga kolmanda koha ees Maris Lillep (RedBike Pyssid), ning kolmanda positsiooni saavutas Darola Kruusik (MyBody).

Kõik suured ja väiksed rattaspordihuvilised on oodatud 5. augustil Vormsi VI Rattamaratonile, kus osalemiseks on võimalik praamikoht broneerida alates 5. juulist.