<< Tagasi

Fixus Sport Marimetsa Kapist osavõtjate arv kasvas viiendiku võrra

04.11.2016
P R E S S I T E A D E

Fixus Sport Marimetsa Kapist osavõtjate arv kasvas tänavu viiendiku võrra

Lääne-Eesti maastikurattasari Fixus Sport Marimetsa Kapil osales tänavusel hooajal kõigil kaheksal etapil kokku 1223 rattaspordihuvilist. See on ligi viiendiku võrra rohkem kui mullu.

Kaheksast etapist koonseva sarja kõige populaarsem etapp oli Harjumaal peetud Ruila rattamaraton, mille osavõtjaskond kasvas võrreldes mullusega 59%. Kui mullu lõpetas Ruila etapi 429 ratturit, siis tänavu juba 684. Tegemist oli ühtlasi ka hooaja avaetapiga.

Suurt kasvutrendi näitasid ka Palivere rattamaraton ja Matsalu rattamaraton. Mõlemal etapil kasvas osavõtjate arv mullusega võrreldas 37%. Väikseima juurdekasvuga oli Kullamaa rattamaraton, kus lõpetajate arv kasvas viie osaleja võrra.

Rajameistrid eelistavad radade planeerimisel pehmeid metsateid kiiretele ja ohtlikkele asfalt- ja kruusateedele. Põhisõidu pikad distnatsid on jäänud vahemikku 35-50 kilomeetri, lühikesed sõidud 20km piirimaile.

Sarja üks eestvadajaid Jaan Saviir ütles, et kui asja südamega ja hästi teha, siis tulevad ka inimesed. Ta jätkas, et sarja fenomen on see, et sõidud pole ülemäära pikad ja rasked. „Ega tavaline harrastaja ei suuda igal nädal 60 või rohkem kilomeetrit ränkraskel rajal sõita. Harrastaja otsib vaheldust, et mõnel päeval rahulikult koos perega spordist rõõmu tunda,” lisas Saviir.

Seda asjaolu kinnitab tõsiasi, et põhisõitudest on suuremat kasvutrendi on näidanud lühikesed sõidud. Kui kaheksa etapi kokkuvõttes kasvas pika distantsi lõpetajate arv võrreldes mullusega 21%, siis lühikesel oli see kasv 34%. Populaarsed olid ka lastesõidud, kus osalejate arv kerkis 29% võrra.

Fixus Sport Marimetsa Kapi rajad meelitasid tänavu osalema ka mitmeid Eesti tipprattureid. Avaetapi Ruilas võitis endine suusataja Raul Olle. Palivere etapi võitis Silver Schultz ja Kullamaa etapi Erki Pütsep. Kaks võitu kogus Caspar Austa, kes triumfeeris Vormsis ja Matsalus. Karujärve rattamaratonil osales ka Iisraeli amatöörklubis leiba teeniv Mihkel Räim. Tippratturid on tunnistanud, et näevad Fixus Sport Marimetsa Kapis lahedat vaheldust. „Rajad on lihtsad ja kiired, korraldus on väga hea,” iseloomustas Austa sarja pärast Matsalu etappi.

Sarja alge pärineb Kullamaalt, kus aastatel 2004-2005 korraldati sügiseti rattamatk-võistlus, eesmärgiga meelitada tervisesportlased ja pered ühiselt metsaradadele aega veetma. Alates 2009. aastat kuni praeguseni on sarja peakorraldaja Paralepa jalgrattaklubi.

Fixus Sport Marimetsa Kapp alustab uut 2017 hooaega 21. mail Ruila rattakrossiga. Esimesed piletid järgmisele hooajale tulevad müüki 5. novembril rattalaadal. Rattalaada pakkumine kehtib sarja kodulehel 13. novembrini. Põhisõidu pikkade distantside pileti saab rattalaadal lunastada 65 euroga, lühikeste sõitude aga 55 euroga.

Uuel hooajal lisandnub Palivere, Kullamaa ja Karujärve etapil pikale ja lühikesele põhisõidule veel kolmas ehk veelgi pikem võistlussõit distantsiga üle 60 kilomeetri.

Uue hooaja kalender:

Ruila VI rattamaraton – 21.05

Märjamaa VII rattamaraton –11.06

Palivere XII rattamaraton – 25.06

Vormsi VI rattamaraton – 05.08

Hiiumaa VI rattamaraton – 19.08

Matsalu X rattamaraton – 10.09

Kullamaa XIV rattamaraton – 30.09

Karujärve VII rattamaraton – 07.10

Tagasiside: mk@marimetsakapp.ee

Jälgi meie tegemisi Facebook’is: https://www.facebook.com/MarimetsaKapp

Lisainfo
Jaan Saviir
Tel: 5026247
E-post: jaan@hts.ee

Koostaja
Kristjan Kosk
Tel: 5186789
E-post: kosk.kristjan@gmail.com