<< Tagasi

Karujärve rattamaratoni võitsid Meelis Rebane ja Greete Steinburg

02.10.2016
P R E S S I T E A D E

Karujärve rattamaratoni võitsid Meelis Rebane ja Greete Steinburg

Lääne-Eesti maastikurattasari Fixus Sport Marimetsa Kapp sarja kuuluva, hooaja viimase osavõistluste, Karujärve VI rattamaratoni võitsid Meelis Rebane (A&T Sport) ja Greete Steinburg (Spordiklubi Rakke).

Põhisõidu 50-kilomeetri distantsi võitnud Rebase võiduaeg oli 1.50,50. Üheksa sekundiga kaotasid talle Toomas Erikson (Redbike / Hiieko) ja Kristo Sepp (Redbike / Hiieko). Tehniliste probleemide küüsis vaevelnud saarlasest Eesti grupisõidumeister Mihkel Räim (Cycling Academy) lõpetas 20. kohaga, kaotades esimestele enam kui kümne minutiga. Kiireim saarlane oli kuuendana lõpetanud Villu Vakra.

Võidumees Meelis Rebane rääkis, et pani oma paremuse maksma kilometer enne lõppu. „Väiksel tõusunukil panin gaasi põhja ja sain vahe sisse,” tõdes Rebane. Seda vahet ta enam käest ära ei andud.

Teise ja kolmandana lõpetanud Erikson ja Sepp tunnistasid, et Rebane oli võitu igat väärt. „Tema tegi tööd ja meie sõitsime valdavalt tema tuules,” selgitas Sepp. Kõigilt teistelt sai kolmik eest juba seitsmendal kilomeetril. „Esialgu Eriksoniga kahekesi, hiljem sõitis Sepp meile järgi,” täpsustas Rebane.

Pärast Karujärve rattamaratoni löödi kokku ka sarja üldarvetsus, kus kuue parima osavõistluse summas kogus Toomas Erikson 2356 punkti. Teine oli Kristo Sepp 2350 punktiga ja kolmas Rivo Pajur (Veloplus Torq Proteam) 2330 punktiga. Erikson võitis üldarvestuse ka mullu. Ta tunnistas, et üldvõidu kaitsmine oli Marimetsa Kapi sarjas tema põhiülesanne.

Kiireim naine põhidistantsil oli üldarvestuses kõrge 35. kohaga lõpetanud Greete Steinburg (Spordiklubi Rakke), ajaga 2.04,42. Teine oli 90. kohaga lõpetanud Tatjana Dobolina (Spordipartner) ajaga 2.16,48 ja kolmas 99. kohal lõpujoone ületanud Tiina Hagen, kes sai ajaks 2.18,54. Pikal distantsil lõpetas 245 ratturit.

Sarja üldarvetuses oli konkurentsitult parim Tatjana Dobolina, kes edestas lähimat konkurenti Ingrid Kivi (BRI KV Haldur) ligi kolmesaja punktiga. Kolmas oli Janne Jõgi (Popsport).

Lühikesel 20-kilomeetrisel võistlusmaal võitis veel M16 vanuseklassis võistlev Rait Ärm (Porter Racing), kelle aeg oli 37,14. Teine ja kolmas olid meeste arvestuses sõitvad Anti Kauk (CC Rota Mobilis) ja Georg Gustav Rikkinen, kes said mõlemad ajaks 37,42.

Ärm jättis konkurendid selja taha seitse kilomeetrit enne lõppu. „Panin hoogu juurde, sest ei tahtnud võitja saatuse otsustamist lõpusirgele jätta,” selgitas ta. Ärm tunnistas, et pelgas rannikul puhunud tugevat tuult. „Olen tugeva tuulega sõitmist alati enda nõrkuseks pidanud,” nentis ta.

Sarnaselt eelmise hooajaga võitis Ärm ka tänavu lühikeste etappide sarja üldvõidu. Ta võitis kõik seitse etappi, kus stardis oli. Teine oli Rando Marten Evendi (Porter Racing) ja kolmas Romet Pajur (CFC).

Naistest oli lühikesel võistlusmaal kiireim saarlanna Darola Kruusik (Mybody), kes lõpetas 17. kohaga ja ajaga 40,17. Teine oli 21. kohaga Marian Punane (Porter Racing) ja kolmas kohe tema selja taga lõpetanud N16 vanuseklassi võitja Kädi Raadla (SK Sula). Lühikesel distantsil lõpetas 211 ratturit.

Õrnema soo üldarvestsus lühikestel distantsidel võitis Raadla, kes kogus viie parima etapi summas 1363 punkti.

Laste- ja tillusõitudes lõi kaasa üle 60 vapra mudilase.

Kohtume järgmisel hooajal!

Lääne-Eesti maastikurattasarja Fixus Sport Marimetsa Kapp peakorraldaja on Paralepa jalgrattaklubi.

Info: http://www.marimetsakapp.ee

Tagasiside: mk@marimetsakapp.ee

Jälgi meie tegemisi Facebook’is: https://www.facebook.com/MarimetsaKapp

Lisainfo
Jaan Saviir
Tel: 5026247
E-post: jaan@hts.ee

Koostaja
Kristjan Kosk
Tel: 5186789
E-post: kosk.kristjan@gmail.com

Foto: Kristjan Kosk