<< Tagasi

22. mail algab Lääne-Eesti maastikurattasarja Fixus Sport Marimetsa Kapp 11. hooaeg

22. mail alustab maastikurattasari Fixus Sport Marimetsa Kapp oma 11. hooaega Ruila Rattamaratoniga. Nagu nimest näha on alates sellest aastast sarja peasponsor jalgrataste jm spordivarustusega tegelev Fixus Sport. Sarnaselt varasematele kuulub ka sel aastal sarja kaheksa etappi. Suuri muudatusi etappide osas kavas ei ole ja distantside pikkused oluliselt ei muutu. Peatähelepanu on suunatud võistluste kvaliteedi tõstmisele. Avaetapp toimub Harjumaal Ruilas, teine etapp Rapla maakonnas Märjamaal ning kolmas etapp Läänemaal Palivere nõudlikel radadel. Sari hõlmab kõiki Eesti suuremaid saari. Juuli lõpus toimub neljas etapp Vormsi saarel ja augusti teisel poolel viies Hiiumaal. Suve lõpus saab proovida Läänemaa Matsalu ja Kullamaa radu ning hooaeg lõppeb traditsiooniliselt oktoobris Saaremaal Karujärve rattamaratoniga.

Kõikidel sarja etappidel on kavas põhisõidu pikk ja lühike distants, millele eelnevad lastesõidud (kuni 2 km ja kuni 1 km) ja tillusõit kuni 4-aastastele lastele. Lühikese distantsi start on üldjuhul peale pika distantsi starti sõltuvalt etapist 10-45 minuti jooksul. Pikk distants on vahemikus 35-50 km, lühike distants 15-25 km.

Auhinnatavate vanuseklasside osas muudatusi ei toimu. Autasustamine toimub vastavalt juhendis toodud vanuseklasside järgi, mis aga ei piira iga osaleja valikut temale meelepärasel distantsil osaleda. Sarja koondarvestusse lähevad täiskasvanute vanuseklassides kuuel ja noorte vanuseklassides viiel paremal etapil saavutatud punktide summad. Sel aastal on punktiarvestus distantsiti erinev; pikal 1-ne koht 400p, lühikesel 300p. Mõlemal distantsil toimub eraldi arvestus. NB! Võistkondlikku arvestusse läheb nii pikal kui lühikesel distantsil osalenud võistkonnaliikmete poolt saavutatud punktide summa vastavalt kehtivale punktiarvestusele. Täiendavalt on sel aastal eraldi võistkondlik arvestus naiskondade vahel samade põhimõtete alusel. Tavapäraselt loositakse perevõistkondade vahel sponsorite poolt välja pandud auhindu. Sarja lõpus viimasel etapil loositakse sarjas osalenud laste (kuni 10 a) ja noorvõistlejate (kuni 16 a) vahel, kes on osalenud vähemalt viiel etapil, Fixus Spordi poolt välja pandud eriauhinnad (Fuji ja Bianchi jalgratas) ning kõikide sarjas osalenud perevõistkondade vahel televiisor.

Võistlejate eelregistreerimine toimub kodulehel www.marimetsakapp.ee. Osavõtutasu tuleb kanda Jalgrattaklubi Paralepa Swedbank arveldusarvele EE212200221049396729. Kes soovivad arve alusel registreerimise eest tasuda, palume saata sellekohane soov e-mailile jaan@hts.ee. Jätkuvalt on noortele kuni vanuseni 18 (sünniaasta alusel) osalemine tasuta.

Kuni 11. maini kogu hooajaks registreerunud võistlejad saavad nimelise numbri. Peale 11. maid registreerunud võistlejad saavad tavalise, nimeta numbri. Hooaja jooksul võib ka distantsi vahetada, ostes selleks uue, vastaval võistlusmaal kehtiva teise numbri. Stardigruppide moodustamise põhimõtted sarnanevad varasemaga, kus arvestatakse eelmise aasta Marimetsa Kapp võistlustulemusi ning varem mitteosalenud sportlaste sportlikku taset teiste sarivõistluste tulemuste alusel (kohtunike otsusel).

Palume aktiivselt kasutada eelregistreerimist, kuna võistluspäeva hommik on väga kiire ja osalustasu suurem. Numbrid saab kätte võistluspäeva hommikul. Registreerunute nimekirja uuendatakse kodulehel www.marimetsakapp.ee.

Ruilas toimub stardimaterjalide väljastamine ja kohapeal registreerimine kell 10.30–12.30. Lastesõidu stardid algavad kell 12.15. Põhisõitude stardid antakse kell 13.00 ja 13.40.

Kohtumiseni Fixus Sport Marimetsa Kapp 2016 Ruila V rattamaratonil!

Lisainfo:
www.marimetsakapp.ee,
http://www.facebook.com/MarimetsaKapp

 

Jalgrattaklubi Paralepa