<< Tagasi

Karujärve rattamaratonil võidutsesid Josten Vaidem ja Maris Lillep

Erakordselt kaunil sügispäeval kogunesid ratturid Karujärvele Saaremaale, et sõita  Fixus Marimetsa Kapp sarja hooaja eelviimane Karujärve XI rattamaraton. Korraldajad oli ette valmistanud Karujärvele omased tehniliselt nõudlikud ja rasked,  aga looduslikult kaunis keskkonnas nauditavad võistlusrajad.

48 kilomeetri pikkusel põhidistantsil oli juba varakult teistel eest ära sõitnud ja finišeeris uhkes üksinduses Viljandimaa mees Josten Vaidem (Fixus) ajaga 1:40:48. Tihedas finišiheitluses lõpetas teisena eelmise aasta sõidu võitnud Saaremaa mees Kaspar Neemesto (Velohunt Pro Team) ajaga 1:45:55 ja tema järel vaid mõni sekund hiljem ületas finišijoone Virgo Karu (Hawaii Express) ajaga 1:45:59, kes oli ühtlasi ka M50 vanuseklassi võitja.

Naistest oli parim tugeva sõidu teinud Maris Lillepile (RedBike), kes lõpetas sõidu ajaga 2:02:21. Maris ütles, et ihaldas Karujärve võitu väga, kuna ei olnud varem Karujärvel triumfeerida suutnud. Seetõttu jäi ta oma etteastega igati rahule, mida tõestas ka lõpujoonel taeva poole tõstetud rusikas ja võiduhüüe. Teiseks tuli samuti tugeva sõidu teinud Mari Kruuser Valgamaalt ajaga 2:04:42 ja kolmanda koha saavutas Merike Meriküla (Raplamaa Rattaklubi KOMO) ajaga 2:09:18.

Lühike distants oli Karujärvel seekord 23 kilomeetri pikkune ning distantsil võidutsesid noored ratturid. Esikoha saavutas Henri Arjus  (CFC) ajaga 50:28. Teise koha võitis Herlen Kajo (Kuusalu rattaklubi) ajaga 50:32 ja kolmanda koha saavutas tugevas finišiheitluses Rünno Raadla (Jalgrattaklubi Paralepa) ajaga 50:33.

Naistest võidutses 23 km distantsil Iren Irbe Harjumaalt, kelle sõiduaeg oli 56:48. Teise koha võitis Annika Tuul (RedBike) ajaga 58:35 ning kolmandana finišeeris naistest Julia Gustjakova Harjumaalt ajaga 59:14.

Lastesõitudes ei olnud vanemate poiste rattasõidul taaskord vastast Kevin Teeäärele (NRK), kes lõpetas sõidu ajaga 3:18. Poistest teisena ületas finišijoone Adrian Irbe (Nõmme Rattaklubi) ja kolmanda koha võitis Uku Übner (NRK). Tüdrukutest oli võidukas teisena finišeerinud Kertu Mitt (Pärnu Kalev), kes lõpetas ajaga 3:22. Tüdrukutest teisena finišeeris Melissa Kivi (Hawaii Express Kuressaare) ning kolmanda koha saavutas Johanna Linnas (Porter Racing).

Nooremate laste sõidul võidutses poiste konkurentsis teistel pikalt eest ära sõitnud Carl Christer Irbe (Nõmme Rattaklubi) ajaga 1:56, kellele järgnesid Rivo Raadla  (Jalgrattaklubi Paralepa) ja Joosep Mitt (Pärnu Kalev). Tüdrukutest oli kiireim Susanna Hinnov , temale järgnesid Emma Emilie Tammeleht ja Saara Rohumägi.

Lastesõitudele pani punkti tillusõit, millel nautisid esimesi võistluselamusi 12 pisikest ratturit. Kõik olid võitjad ja auhinda väärt.

Naiskondade arvestuses võidutses Karujärvel Redbike Naised. Parim võistkond oli Hawaii Express Kuressaare, kes saavutas Jalgrattaklubi Paralepa I võistkonnaga ühepalju punkte, kuid parim individuaalkoht andis võidu saarlastele.

Põhisõitudel finišeerinud ratturitelt jagus ohtralt kiidusõnu rajameistritele – väga mõnus ja nauditav rada, millele superilus ilm ka oma osa lisas.

Fixus Marimetsa Kapp selle hooaja viimane etapp ootab osalejaid 2. oktoobril Haapsalus, Paralepa rattaradadel.

 

Jalgrattaklubi Paralepa

 

www.marimetsakapp.ee

info@marimetsakapp.ee

https://www.facebook.com/MarimetsaKapp/

 

Pildid Kadi Saviir